23 Ιαν 2007

Τίποτα δεν είναι άσχετο!

"Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ προωθεί πρωτόκολλο προληπτικής καταστολής για τις 27 χώρες.

Με πρωτοπόρο τη γερμανική προεδρία, σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν και στις 27 χώρες-μέλη ένα ιδιόμορφο πρωτόκολλο προληπτικής καταστολής, που αγνοεί βασικά ατομικά δικαιώματα και οδηγεί αναπόφευκτα σε μια ασφυκτικά αστυνομοκρατούμενη κοινωνία.

Στο στόχαστρο των κατασταλτικών μηχανισμών δεν μπαίνουν τώρα πλέον μόνο οι ύποπτοι «τρομοκράτες» αλλά όλοι όσοι εν δυνάμει θεωρηθούν επικίνδυνοι για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια!

Οι μεγάλες διασυνοριακές συγκεντρώσεις, όπως της Γένοβας και της Θεσσαλονίκης, τίθενται υπό επιτήρηση και μερική απαγόρευση, ενώ φαίνεται να υιοθετείται (όχι χωρίς εσωτερικές αντιδράσεις) και παλαιότερη πρόταση των ΗΠΑ για καθιέρωση ένοπλων αστυνομικών ή ιδιωτικών αστυνομικών μέσα στα αεροπλάνα.

Η ανταλλαγή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, όπως DNA, δακτυλικά αποτυπώματα, προσωπικά στοιχεία, άδειες οδήγησης, πληροφορίες για ατομικές συνήθειες, διεύθυνση κατοικίας και τηλεφωνικοί αριθμοί, θα γίνεται πλέον με το πάτημα ενός κουμπιού μεταξύ των αστυνομικών υπηρεσιών, χωρίς καμία δικαστική εγγύηση. Θα αρκεί μια απλή υποψία ενός αστυνομικού και η επίκληση αόριστων επικίνδυνων περιστάσεων για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, της λαθρομετανάστευσης και της τάξης από την αρμόδια υπηρεσία.

Ολα τα παραπάνω προωθούνται από τη γερμανική προεδρία μέσω συνολικά 4 νέων αποφάσεων-πλαίσιο, οι οποίες επιχειρούν να μεταφέρουν στην ευρωπαϊκή έννομη τάξη τις βασικές διατάξεις της Συνθήκης του Πριμ, που υπεγράφη τον Μάιο του 2005 από 7 χώρες (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία και Αυστρία).

Παράλληλα και συμπληρωματικά, πριν από ένα μήνα, υιοθετήθηκε και το νέο εγχειρίδιο συνεργασίας μεταξύ των αστυνομιών της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και της βίας σε μεγάλα διεθνή γεγονότα (όπως οι συγκεντρώσεις σε Γένοβα, Νταβός κ.α.), συμπεριλαμβανομένων και των αθλητικών (Ολυμπιακοί Αγώνες, ποδόσφαιρο).

Για διαδηλώσεις:

Τον πρώτο λόγο θα έχει στο εξής παντού η αστυνομία. Οι ειδικοί αξιωματούχοι της, στο όνομα της αποτροπής επεισοδίων στις μεγάλες διαδηλώσεις, θα μπορούν όχι μόνο να απαγορεύουν τη διέλευση των ανεπιθύμητων προσώπων αλλά και να συλλαμβάνουν προληπτικά και να απευλαύνουν με συνοπτικές διαδικασίες όσους θεωρούν εν δυνάμει ταραξίες!Για να γίνει αυτό, βέβαια, θα έχει προηγηθεί αναγκαστικά ένα εκτεταμένο ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων σχεδόν των διαδηλωτών που θέλουν να ταξιδέψουν σε άλλη χώρα, με πληροφορίες που αφορούν: το όνομα της ομάδας που επιθυμεί να διαδηλώσει, τον αριθμό των μελών, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους (σημαίες, ρούχα), την εσωτερική της οργάνωση (ηγεσία, μέσα επικοινωνίας), τι μεθόδους διαδήλωσης χρησιμοποιούν, τι σχέσεις έχουν με άλλες ομάδες, εάν έχουν εμπλακεί σε άλλα συμβάντα. Ακόμη, ποια συμπεριφορά έχουν απέναντι στην αστυνομία και τον τοπικό πληθυσμό, εάν χρησιμοποιούν όπλα ή κάνουν χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών, εάν φορούν μάσκες, εάν έχουν επαφές με τα ΜΜΕ, εάν διαθέτουν ιστοσελίδα, τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν και πολλά άλλα.Οι πληροφορίες που θα ανταλλάσσονται για το σκοπό αυτό θα κρατούνται από τους αστυνομικούς το πολύ για ένα χρόνο. Με τον ίδιο τρόπο θα ανταλλάσσονται πληροφορίες με τα ονόματα, τυχόν εμπλοκή τους σε άλλα γεγονότα, και περιγραφή των ειδικών συνθηκών με βάση τις οποίες κάποιοι θεωρούνται ύποπτοι τέλεσης τρομοκρατικής ενέργειας".

από τη σημερινή Ελευθεροτύπια
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=52777700

Πόσο πιο γρήγορα διεθνοποιούνται οι άτιμοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: