15 Μαρ 2007

Κάλεσμα συμμετοχής στις φοιτητικές κινητοποιήσεις

Ο αγώνας των φοιτητών είναι αγώνας όλων μας!

Το φοιτητικό κίνημα βρίσκεται στους δρόμους εδώ και 10 μήνες. Αιχμή του κινήματος μπορεί να αποτελεί η αντιδραστική μεταρρύθμιση στο χώρο της Παιδείας, αλλα ο βαθύς πυρήνας του είναι το μέλλον της εργασιακής ανασφάλειας, της ανεργίας και της περιπλάνησης. Η διάσπαση των πτυχίων και των εργασιακών δικαιωμάτων των αποφοίτων, οι καταρτίσεις, οι ειδικεύσεις, η διαρκής πιστοποίηση και αξιολόγηση που προβλέπει ο νόμος-πλαίσιο διαμορφώνουν φτηνούς-αποδοτικούς και εύκολα εκμεταλλεύσιμους αυριανούς εργαζόμενους.

Το μέλλον των φοιτητών είναι το δικό μας παρόν.

Το μέλλον αυτό, δεν διαφέρει πολύ από το παρόν που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία των νέων εργαζόμενων. Η σύγχρονη εκμετάλλευση είναι αυτή των ελαστικών ωραρίων, των εξευτελιστικών μισθών, της διαρκούς ανασφάλειας, της συνεχούς μετακίνησης από δουλειά σε δουλειά, του αδιάκοπου κυνηγιού προσόντων με την επανακατάρτιση. Οι μεταρρυθμισεις της κυβερνησης καταργουν ολοένα και περισσότερα κεκτημένα δικαιώματα και οι νεοι εργαζομενοι αδυνατουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Η κατάσταση αυτη κάνει απαραιτητη την αναμετρηση με την πολιτική που επιβάλλει όλα αυτά.

Με κοινά αιτήματα για παιδεία,εργασία, δημοκρατία και κοινές μάχες φοιτητών και εργαζομένων ο αγώνας μας μπορεί να γίνει νικηφόρος

Όσο μαχητικός και ηρωικός και αν ειναι ο αγώνας των φοιτητών για να είναι νικηφόρος χρειάζεται να συνενωθεί με όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της εργασίας και της νεολαίας. Με κοινά αιτήματα για παιδεία, εργασία, δημοκρατία ενάντια στα κεντρικά σημεία της πολιτικής της κυβέρνησης. Μιας κυβερνησης που προκειμενου να επιβαλει την πολιτικη της δεν δισταζει να χτυπαει το μαζικο κινημα προσφευγοντας στην ανοιχτη καταστολη στη βια και στην τρομοκρατια. Τα γεγονότα που συνέβησαν στο προηγούμενο συλλαλητήριο ήταν ένα δείγμα των μεθόδων καταστολής και τρομοκρατίας που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να καταπνίξει τις αντίθετες φωνές.
Ο αγώνας αυτός δε μπορεί να εκφραστεί από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατεία (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) ,που αδυνατεί να υπερασπιστεί ακόμη και τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς ακολουθεί την κυρίαρχη πολιτική και εξυπηρετεί τα κέρδη των επιχειρήσεων (π.χ. υπογραφή διετούς σύμβασης με αυξήσεις των 0,77 λεπτών, αποδοχή των ελαστικών σχέσεων εργασίας, διαπραγματεύσεις για μαζικές «εθελούσιες» εξόδους από επιχειρήσεις, ίδρυση ιδιωτικού πανεπιστημίου κ.α.).

Σαν πρώτο βήμα του ενιαίου μας αγώνα με τους φοιτητές είναι η συμμετοχη μας

• στο συλλαλητήριο στο οποίο καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι την Πέμπτη 15/3 και
• στην πορεία διαμαρτυρίας την Παρασκευή 16/3 προς τον Αστέρα Βουλιαγμένης που θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της ΓΣΕΕ


νέα βάρδια
αριστερή κίνηση νέων εργαζομένων

e-mail:neavardia@gmail.com
weblog:http://neavardia.blogspot.com
τηλ.:6976638197


Για την Παρασκευή υπάρχει ένα ραντεβού στις 3:00 μμ. στο Πολυτεχνείο που θα ξεκινήσουν τα πούλμαν των φοιτητών. Όσοι δεν το προλάβουν ραντεβού στον "Αστέρα Βουλιαγμένης" στις 6:00 μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: