17 Ιαν 2007

Οι φίλοι των Αμερικανών

Ωραία (δεν) παρουσίασε το αντιπολεμικό σκηνικό στις ΗΠΑ ο Αλέξης Παπαχελάς, στη χτεσινοβραδινή εκπομπή των Φακέλων!
Ο έξυπνος δημοσιογράφος, ενώ μάς υποσχέθηκε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ επί των νέων δεδομένων στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι πάντες κατηγορούν την κυβέρνηση του Μπους για τον πόλεμο στο Ιράκ, τελικά αυτό που μας έδειξε ήταν ένα νερόβραστο υλικό αμετανόητων "ηρώων" που δεν εκφράζουν την αντίθεσή τους με τον πόλεμο, αλλά ίσα ίσα ζητάνε ένα νικηφόρο θριαμβευτικό ιμπεριαλιστικό μακελειό, απέναντι όμως στο "σωστό στόχο" αυτή τη φορά!
Ο δημοσιογράφος που θέλει να βρει την αλήθεια, και όχι να λειάνει συνειδήσεις, ξέρει πού πρέπει να ψάξει, κάτω από τη μύτη της εξουσίας και των μηχανισμών της. Οταν ο Παπαχελάς ρωτάει πράκτορες της CIA που κριτικάρουν το Πεντάγωνο και στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης για τους χειρισμούς τους, δεν αποκαλύπτει τίποτα περισσότερο από αυτό που ήδη ξέρουμε. Μας λέει βέβαια ότι υπάρχουν και καλοί πράκτορες που θα δουλέψουν υπεύθυνα. Next time better!
Η προπαγάνδα των Αμερικανών και των φίλων τους στη σημερινή συγκυρία είναι η εξής: Κάναμε λάθη, η τρομοκρατία επιμένει, πρέπει να δουλέψουμε πιο σωστά και εντατικά για να την αντιμετωπίσουμε, πρέπει να βρούμε νέους εχθρούς, οι σύμμαχοί μας πρέπει να μας καταλάβουν, είμαστε ένα δοκιμαζόμενο αλλά ηρωϊκό έθνος, χαζοί αλλά αγαθοί, θα νικήσουμε! Μαύρο φίδι που τους έφαγε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: