16 Απρ 2008

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΝΔ

Mας αποκαλούν τη «γενιά των 700€», της «επισφαλούς εργασίας» και «νέους των blogs». Η ουσία είναι μία. Είμαστε η πρώτη γενιά που θυσιάζεται σε τέτοιο βαθμό στο βωμό του κέρδους, ώστε η συντριπτική της πλειοψηφία –πτυχιούχοι και μη – να κληθεί να ζήσει, να πληρωθεί και να ασφαλιστεί με όρους σαφώς χειρότερους από τις προηγούμενες.
Στο όνομα της «Ισχυρής Ελλάδας» και της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας, η κυβέρνηση με πρόσχημα την εξυγίανση των ασφαλιστικών ταμείων προχώρησε στην ψήφιση του νόμου για το ασφαλιστικό. Σαν να μην έφτανε η νόμιμη και παράνομη ληστεία των ταμείων τα τελευταία 50 και πλέον χρόνια, η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφιζε το νόμο της εν μέσω των δυναμικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων, τους οποίους είχε μάλιστα το θράσος να χαρακτηρίζει προνομιούχους.
Θεωρείται προνόμιο σήμερα να έχει κανείς σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ύστερα από μια ζωή στη δουλειά, ενώ είναι αυτονόητο πως οι μεσολαβητές της Siemens και του Υπουργείου Πολιτισμού θα φουσκώνουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Θέλουν να αυξήσουν ακόμη περισσότερο το συνολικό χρόνο εργασίας, να μειώσουν τις συντάξεις, να υποβαθμίσουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να αποχαρακτηρίσουν βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, να εξωθήσουν τους εργαζομένους στους «δεύτερους και τρίτους πυλώνες» της ιδιωτικής και ανταποδοτικής ασφάλισης, να αξιοποιήσουν τα αποθεματικά των ταμείων ως «ζεστό χρήμα» για χρηματιστηριακή κερδοσκοπία, να φέρουν νέους διαχωρισμούς ανάμεσα στους εργαζομένους και να καταργήσουν κάθε έννοια κοινωνικής αλληλεγγύης.
Αυτή η πολιτική στην οποία συμφωνούν η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όπως αποδεικνύουν εδώ και 15 χρόνια με τους νόμους Σιούφα και Ρέππα, είναι η ίδια που προωθείται σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει στόχο ειδικότερα τη νέα γενιά. Έρχεται να εμπεδώσει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και την κινητικότητα, να ενισχύσει την εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία, να επιβάλλει τη συμπίεση των μισθών και να ναρκοθετήσει τη δυνατότητα του κόσμου της εργασίας να βγαίνει στο προσκήνιο των κοινωνικών αγώνων κερδίζοντας αυτά που του ανήκουν. Όλα αυτά με φόντο τη διαρκή λιτότητα για την επίτευξη της «δημοσιονομικής πειθαρχίας», την αύξηση του κόστους ζωής, την αυξανόμενη ανεργία.
Σαν να μην αρκούσαν όλα αυτά, ήρθε και η άθλια συμπαιγνία της ΓΣΕΕ, του ΣΕΒ και της κυβέρνησης με την αιφνιδιαστική υπογραφή στις 26/3 της νέας διετούς (2008-2009) Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ). Η Σύμβαση αυτή καταδικάζει τους εργαζόμενους να επιβιώσουν με «αύξηση» που αντιστοιχεί –για το βασικό μισθό- σε 0,98 ευρώ την ημέρα για το 2008 και μόλις σε 0,87 ευρώ για το 2009!
Το επαίσχυντο αυτό αποτέλεσμα σε βάρος των εργαζομένων έκανε τον πρόεδρο του ΣΕΒ να μιλήσει για «ένα σύγχρονο σύμφωνο εργασιακής ειρήνης». Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ υπερθεμάτισε, «οι διαπραγματεύσεις είχαν αίσιο τέλος» είπε, «επετεύχθη ένα σημαντικό αποτέλεσμα»! Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ δήλωσε «είναι το μάξιμουμ των εφικτών επιδιώξεών μας, αφού κινούνται μέσα στους στόχους μας για τη σύγκλιση με τους μέσους ευρωπαϊκούς μισθούς»! Η ίδια η συνδικαλιστική γραφειοκρατία που υπογράφει τις κατάπτυστες συμβάσεις είναι αυτή που αφήνει τους νέους εκτός των σωματείων λόγω των ελαστικών εργασιακών σχέσεων με τις οποίες δουλεύουν.
Η μάχη ενάντια στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης δεν τέλειωσε. Γιατί μπροστά στο ρεαλισμό του δεύτερου γύρου του αντεργατικού πραξικοπήματος της Ν.Δ., υπάρχει ο ρεαλισμός της απεργίας των ΟΤΑ, της ΔΕΗ, των τραπεζοϋπαλλήλων. Γιατί πριν ακόμα γίνει η πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή, η δυσπιστία και η αντίθεση προς την κυβέρνηση εκφράστηκαν στο δρόμο.
Εμείς πιστεύουμε πως οι νέοι εργαζόμενοι, ως το κατεξοχήν θιγόμενο κομμάτι αυτής της πολιτικής, οφείλουν να δώσουν τον τόνο της συνέχισης του αγώνα. Μέσα από την οργάνωση σε συλλογικότητες και σωματεία στους χώρους δουλειάς που θα παλεύουν για κάθε ζήτημα απέναντι στον εργοδότη, αλλά και κεντρικά στους δρόμους ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Με όπλο μας την αλληλεγγύη και τη λογική του αγώνα διαρκείας, αυτοτελώς ως νεολαία αλλά και σε ενότητα με το εργατικό κίνημα μπορούμε να κερδίσουμε.


ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ 16/04/2008 ΩΡΑ 19:30
ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ – ΠΑΤΗΣΙΩΝ, ΚΤΙΡΙΟ ΓΚΙΝΗ

Με θέμα: «ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΛΑΙΪΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ»

Θα μιλήσουν

εκπρόσωποι της ΔΕΗ και των ΟΤΑ από τις απεργιακές κινητοποιήσεις
φοιτητής μέλος της ΕΑΑΚ
μέλος της Νέας Βάρδιας
Καλούμε να τοποθετηθούν και όσες δυνάμεις ή συλλογικότητες θέλουν να συμβάλλουν σε ένα νεολαιΐστικο εργατικό κίνημα αναμέτρησης με την κυρίαρχη πολιτική

Ø Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση

αριστερή κίνηση νέων εργαζομένων και ανέργων
weblog:http:// neavardia.blogspot.com – e-mail:neavardia@gmail.com – τηλ: 6981337923

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αποκωδικοποίηση..: θρησκειών, μυθολογιών,. ψυχής, σιωπής,...
Σχηματοποίηση λόγου, θεογονία, κοσμογονία,...
Γεια...
URL : www.siopi.gr