7 Δεκ 2007

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Τον τελευταίο καιρό γίνεται μεγάλος ντόρος για το ασφαλιστικό σύστημα που δεν πάει καλά. Λένε ότι έχει πολλά ελλείμματα, τη στιγμή που δεν λένε ότι από ιδρύσεως των ασφαλιστικών ταμείων, τα χρήματα δίνονταν δανεικά και αγύριστα στους εργοδότες για το ‘’καλό’’ της ελληνικής οικονομίας. Για τους ίδιους λόγους τους χαρίζουν χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Λεπτομέρεια: τα χρήματα αυτά είναι δικά σου, καθώς έχουν παρακρατηθεί από το μισθό σου.
Το πιο ωραίο είναι ότι επειδή τόσα χρόνια έκλεβαν τα χρήματα των εργαζομένων από τα ασφαλιστικά ταμεία, τώρα θέλουν να αυξήσουν τις εργατικές εισφορές, και να μειώσουν τις συντάξεις, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα την κλοπή. Επιπλέον θέλουν να δουλεύουμε περισσότερο, για να μας τιμωρήσουν που δεν κάνουμε πολλά παιδιά, παρά τους άθλιους μισθούς μας, και ταυτόχρονα έχουμε το θράσος να ζούμε περισσότερο.
Την ίδια στιγμή οι εργασιακές μας συνθήκες προσεγγίζουν όλο και πιο πολύ τον μεσαίωνα. Την στιγμή που τα κέρδη των επιχειρήσεων αυξάνουν συνεχώς καθώς αυξάνει και ο παγκόσμιος παραγόμενος πλούτος (φτάνει να θρέψει 3 φορές τον πληθυσμό της γης) μας υποχρεώνουν είτε να δουλεύουμε περισσότερο σε μια δουλειά, είτε να δουλεύουμε λίγο σε περισσότερες από μία, κάνοντας τη ζωή μας λάστιχο.
Για πόσο θα ανεχόμαστε να μας επιβάλλουν αυτή τη μιζέρια; Είναι επιτακτική ανάγκη να ζητήσουμε αυτά που οι δυνατότητες της εποχής επιτρέπουν και οι ανάγκες μας για μια αξιοπρεπή ζωή απαιτούν. Λιγότερη δουλειά – δουλειά για όλους, να ζούμε αξιοπρεπώς από μία μόνο δουλειά, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης.
Ήρθε επιτέλους η ώρα να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας και να απαιτήσουμε όλα όσα μας ανήκουν, χωρίς αυταπάτες για τον ρόλο του επίσημου συνδικαλισμού, που αδυνατεί να καλύψει ακόμη και τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες μας. Μέσα από συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς και τη δημιουργία επιτροπών αγώνα. Ας είναι η απεργία της 12/12/07 η αρχή, μετατρέποντας τη σε μια μάχη όχι μόνο ενάντια στη λιτότητα του νέου προϋπολογισμού – που θα καθορίσει και τις αυξήσεις που θα πάρουμε με τη νέα συλλογική σύμβαση – αλλά και ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν με το ασφαλιστικό, τις ιδιωτικοποιήσεις κλπ και ας βγούμε όλοι στους δρόμους για:
1400 ευρώ για όλο το λαό.
5ήμερο 6άωρο 30ώρο.
Σύνταξη στα 55 για τους άντρες και στα 50 για τις γυναίκες.
Κατάργηση της εργατικής εισφοράς, να πληρώνουν κράτος και εργοδότες.
Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη για όλους τους εργαζόμενους (Έλληνες και ξένους) και τους ανέργους.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ12/12 10:30 π.μ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
νέα βάρδια
αριστερή κίνηση νέων εργαζομένων και ανέργων
weblog:http//:neavardia.blogspot.com
e-mail: neavardia@gmail.com
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6981337923

Δεν υπάρχουν σχόλια: