18 Νοε 2007

Η πρώτη απάντηση της νεολαίας στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας, στο οποίο όμως μεσολάβησε το καλοκαίρι και οι εκλογές, η νέα βάρδια βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο, πιάνοντας το νήμα από το σημείο ακριβώς που το είχε αφήσει. Μετά την εκδήλωση που πραγματοποίησε το καλοκαίρι για το ασφαλιστικό, κυκλοφόρησε προκήρυξη (θα την βρείτε στο ιστολόγιο) για το καυτό ζήτημα του ασφαλιστικού, που μοιράστηκε μαζικά στον τριήμερο εορτασμό του πολυτεχνείου, καθώς και στην πορεία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 16/11/07 στο υπουργείο εργασίας ύστερα από κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων, ενάντια στις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.
Πρόκειται για μια από τις άγριες επιθέσεις που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση απέναντι στους εργαζόμενους και ιδιαίτερα στη νεολαία. Κι' αυτό όχι μόνο γιατί κι αν ακόμη καταφέρουμε να πάρουμε σύνταξη αυτή δεν θα φτάνει ούτε για τις πιο βασικές ανάγκες,αλλά κυρίως γιατί η αύξηση των εισφορών στους ήδη χαμηλότατους μισθούς μας θα φέρει μεγαλύτερη χειροτέρευση των όρων διαβίωσης. Την ίδια στιγμή οι ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών μειώνονται, σε μια προσπάθεια να μετατρέψουν την ασφάλιση από κοινωνικό αγαθό σε ατομική υποχρέωση του καθάνα μας εντείνοντας τη διάσπαση των νέων εργαζομέων τόσο μεταξύ τους όσο και με το σύνολο των εργαζομένων.
Η πορεία της 16/11 ήταν μόνο η αρχή. Θα χρειαστεί να υπάρξει και συνέχεια για να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν σύμφωνα και με τις δυνατότητες της εποχής, για να μην γίνουμε η πρώτη γενιά που θα ζήσει χειρότερα από τους γονείς της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: