27 Ιαν 2009

Η ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Όλοι γίναμε μάρτυρες των πιο πρωτοφανέρωτων κινηματικών γεγονότων που ζήσαμε στην Ελλάδα, τουλάχιστον μετα το 90-91. Πολοί μιλάνε για νεολαιίστικη εξέγερση, άλλοι για νεολαιίστικο ξεσηκωμό. Το σίγουρο έιναι ότι η νέα βάρδια της εργατικής τάξης (σημερινή και αυριανή) βγήκε στους δρόμους αγανακτισμένη από μία βάρβαρη καθημερινότητα που τίποτα δεν έχει να της προσφέρει. Μια έκρηξη η οποία συνένωσε για πρώτη φορά τόσο ευδιάκριτα όλα τα νεολαιίστικα τμήματα, αποκτώντας συνολικό χαρακτήρα, φαίρνοντας για πρώτη φορά τη νεολαία τόσο κοντά κοινωνικά στον πυρήνα της ταξικής σύγκρουσης και της αντικαπιταλιστικής πάλης.
Αυτή η έκρηξη είχε έντονα τα στοιχεία της οργής και της διάθεσης για δυναμικές - κατά του αστικού κράτους και των θεσμών του - μορφές ειδικά απέναντι στα σύμβολα του καταναλωτισμού και της κρατικής εξουσίας. Ανέπτυξε επίσης μορφές αυτοοργάνωσης όπως τα κέντρα αγώνα και οι γενικές συνελεύσεις , ενώ ένα από τα βασικά του πολιτικά χαρακτηριστικά της έκρηξης αυτής είναι και η γενικότερη καταδίκη της κυβέρνησης της ΝΔ και της πολιτικής της, όπως και συνολικά του αστικού συνασπισμού εξουσίας - παρά την αντιφατικότητα αλλά και την ποικιλία με την οποία αυτό εκφράστηκε.
Πολλά θα μπορούσε να πει κανείς για την εξέγερση αυτή και επειδή αυτή αποτελεί την αρχή μιας πορείας προς τη δυνατότητα της νεολαίας να διεκδικεί και να κερδίζει τις ανάγκες και τα δικαιώματά της, ως νέα βάρδια θα προσπαθήσουμε την Πέμπτη 29/01 στις 7:30 στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (πλατεία Καρύτση 10) να βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα από την εξέγερση, που ζήσαμε αλλά και να καθορίσουμε τα επόμενα βήματα μιας περιόδου δύσκολης αλλά και όμορφης που μας περιμένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: