2 Οκτ 2008

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΕΑΣ ΒΑΡΔΙΑΣ ΓΙΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ

Βαριά και ανθυγιεινή είναι η κυβερνητική πολιτική.

Χώρις κανέναν ενδοιασμό και χωρίς κανέναν συμβιβασμό υπόσχεται η κυβέρνηση της ΝΔ να συνεχίσει την επίθεση της σε βάρος των εργαζόμενων και των νέων. Σύνθημα του Καραμανλή δεν είναι άλλο από την ατάκα «θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις, δεν θα πέσουμε θύμα της συγκυρίας». Σε αυτά τα πλαίσια άλλη μία επιτροπή βγήκε παγανιά να κάνει το κομμάτι της: Η περίφημη επιτροπή «Μπεχράκη» κατέθεσε μετα από ένα χρόνο και πλέον δουλειάς το πόρισμα της!

Στόχος της επιτροπής αυτής δεν ήταν εξ αρχής άλλος από τον αποχαρακτηρισμό των μισών και πλέον βαρέων κι ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Η αύξηση του εργάσιμου βίου, η μείωση των μισθών και των συντάξεων, η κατάργηση διαλειμμάτων και η επέκταση ωραρίων είναι κάποιες μόνο από τις επιπτώσεις που θα φέρει η νομοθετική εφαρμογή του «διάσημου» πλέον πορίσματος. Σαν να μην έφτανε η καταλήστευση των ταμείων, το δυσβάσταχτο κόστος ζωής και ο μόνιμος φόβος της ανεργίας …μας κερνάνε άλλο ένα ποτήρι από τα ίδια.

Ποιανού υπόθεση είναι αυτή; Υπάρχει σήμερα βαριά κι ανθυγιεινή εργασία; Αν ναι, μπορούμε να κάνουμε κάτι; Η Νέα βάρδια ως συλλογικότητα νέων εργαζομένων και ανέργων θέλει να ανοίξει αυτή τη συζήτηση από μια σκοπιά πέρα από τις νόρμες του εφικτού και του ρεαλισμού που οι «πάνω» επικαλούνται. Στόχος μας είναι να διεξάγουμε μια συζήτηση που δεν θα αφορά μόνο τα ερωτήματα, το πόρισμα και τις συνθήκες εργασίας αλλά τελικά τον δικό μας αγώνα για καλύτερες συνθήκες ζωής, για την ανατροπή της κυβερνητικής επίθεσης. Θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα ή θα επιλέξουμε τους συλλογικούς αγώνες; Θα περιμένουμε τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ ή θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας; Αυτή η μάχη δεν είναι μια μάχη μόνο αυτών που έχουν τη σύνταξη προ των πυλών, δεν είναι μια επίθεση που αφορά λίγους, είναι πρώτα από όλα υπόθεση των νέων, της περίφημης γενιάς των 700 ευρώ, όλων αυτών που πρέπει να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας ανήκει!

Καλούμε σε ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ με θέμα:
«Το πόρισμα για τα βαρέα κι ανθυγιεινά, μάχες του χθες και του σήμερα, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων της νέας γενιάς»

Ομιλητές:

· Αδαμόπουλος Ν. πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο δήμο Ν.Ιωνίας
· Καραμποϊκης Α. μέλος «πρωτοβουλίας οικοδόμων»
· Ραχιώτης Γ. Ιατρός εργασίας
· Σταμούλης Δ. δημοσιογράφος (εφημερίδα ΠΡΙΝ)

Τετάρτη 8 Οκτώβρη 2008, νέο κτίριο νομικής (Μασσαλίας)
Ώρα 19:00

Η νέα βάρδια καλεί όσες νεολαιϊστικες εργατικές πρωτοβουλίες κινούνται σε αγωνιστική κατεύθυνση να πάρουν το λόγο. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: