15 Μαΐ 2008

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η τελεθταία περίοδος ήταν από τις πιο ενδιαφέρουσες όσον αφορά το εργατικό κίνημα. Τόσο γιατί υπήρχε - και υπάρχει - μια συνεχώς εντεινόμενη επίθεση από τη μεριά του κεφαλαίου και της κυβέρνησης απέναντι στα δικαιώματα της νεολαίας και των εργαζομένω, όσο και γιατί η απάντηση που δόθηκε από την μεριά του εργατικού κινήματος έδωσε την ελπίδα ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε και διαφορετικά.
Και παρά το γεγονός ότι ο γραφειοκρατικός συνδικαλισμός έκανε ότι μπορούσε για το τερματισμό των αγώνων, με αποκορύφωμα την υπογραφή μιας κατάπτυστης Εθνικής Γενικής Συλογικής Σύμβασης Εργασίας, για πρώτη φορά εμφανίστηκε ένα συντονιστικό πρωτοβάθμιων σωματείων που προσπαθούσε να διαχωριστεί από τέτοιες λογικές και να προτάξει τον αγώνα στα χέρια των εργαζομένων, για τα στοιχειώδη δικαιώματά του.
Πολύ σημαντική επίσης ήταν και η παρουσία των νέων εργαζομένων που αποτελούν και το πιο άμεσα πληττόμενο κομμάτι της εργατικής τάξης. Μια μικρή συμβολή σε αυτό είχε και η κίνησή μας με το μπλοκ της που εμφανίστηκε τόσο στις πορείες όσο και στην πρωτοβουλία για μια ταξική συγκέντρωση τησ Πρωτομαγιάς.
Επειδή όμως τα πρώτα αποτελέσματα της αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης, είναι ήδη ορατά - άρχισαν ήδη οι μειώσεις συντάξεων - και μετά την απαράδεκτη ΕΓΣΣΕ, η επίθεση συνεχίζεται με τη σύσταση επιτροπών για την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στα πλαίσια της απόφασης της Λισαβόνας.
Ο δρόμος όπως φαίνεται θα είναι μακρύς και εμείς θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες μας ώστε να μην έχουμε στο μέτωπο των εργασιακών σχέσεων μία από τα ίδια. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια η νέα βάρδια συνεδριάζει την Κυριακή στις 18:30 στο σωματείο των βιβλιουπαλλήλων (Λόντου 6, δίπλα στον πεζόδρομο της Μεσολλογγίου στα εξάρχεια) για τον καθορισμό της δράσης της τόσο όσον αφορά τη δράση σε σχέση με τα σωματεία και τις πρωτοβουλίες τους όσο και αυτοτελώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: